שדה התעופה של דובאי

ברוכים הבאים לדובאי!  

שער הכניסה שלכם לאמירות, אלא אם תפסתם טרמפ על מיכלית נפט, הוא כנראה נמל התעופה הבינלאומי של דובאי, או DXB בקיצורו התעופתי.

מהתחלה צנועה ב-1960 כמסלול נחיתה עשוי חול מהודק, הגיע הנמל להיות שיאן ומתמודד בכמה קטגוריות כבדות משקל בקרב שדות התעופה הבינלאומיים.

נמל במשקל פיל

מבחינת מספר העוברים בו בטיסות בינלאומיות, נמל התעופה של דובאי הוא הראשון בעולם, עם מספר נוסעים שנתי של 85-90 מיליון (ומקדים בכך את נמל הית'רו הלונדוני, מקום שני עם כ-75 מיליון נוסעים). לשם השוואה, בן גוריון, מכובד ככל שיהיה, משרת כ-20-23 מיליון נוסעים בינלאומיים שנתית.

שדה תעופה בדובאי

טרמינל 3 של בן גוריון, שנפתח ב-2004, הוא מבנה די מרשים (אפשר להתווכח על האסתטיקה), ששטחו הכולל 250,000 מטר רבוע ואשר עלות הבניה שלו הגיעה לכמיליארד דולר. אבל טרמינל 3 של דובאי (חקיינים, אין מה לומר), מ-2008, נהנה מתקציב של 4.5 מיליארד דולר והוא עדיין כיום טרמינל התעופה הגדול בעולם, בשטח כולל של יותר מ-1.7 מיליון מ"ר ועם יותר מ-100 ק"מ(!) של מסועים בעבור הכבודה שלכם. מבנה הטרמינל, בצורה של כנפי מטוס, הוא בגובה עשר קומות שארבע מהן נמצאות מתחת לקרקע.


שדה שהוא עיר קטנה

בניגוד לשנות השבעים והשמונים, דובאי המודרנית כמעט כבר לא מתפרנסת מנפט ומוצריו (כסף הנפט מגיע מהאמירות הסמוכה, אבו-דאבי, שעדיין יותר משליש מהכלכלה שלה מבוססת על הזהב השחור). כלכלת דובאי הורחבה והתפתחה לכיוונים מגוונים ובהם תעשיית חלל, היי-טק, יהלומים וכמובן - התיירות, אשר אחראית כיום לכחמישית מהכנסות האמירות. שדה התעופה של דובאי מעסיק כמעט רבע מכלל עובדי התיירות של דובאי - 90,000 מתוך כ-400,000. בן-גוריון, אם שאלתם את עצמכם, מעסיק 10,000 עובדים.

שדה תעופה בדובאי

שדה התעופה של דובאי לא שאפתני רק בגודלו, הוא גם שואף להיות ידידותי יותר לסביבה. ב-2019 הותקנו בו 15,000 פאנלים סולאריים (ולדובאי, כידוע, לא חסרה שמש) שמספקים לשדה כ-7.5 מיליון קוט"ש אנרגיה לשנה - בערך הכמות שצורכות 1000 משפחות ישראליות ממוצעות. כתוצאה מכך ירד זיהום האוויר בכמות שנתית מקבילה לזו שדורשת כריתה של כ-50,000 עצים – מרשים!


איך להעביר את הזמן בנעימים בנמל התעופה של דובאי?

שדה התעופה בדובאי לא טוב רק לכלכלה של דובאי, הוא גם טוב לנוסע שמחפש מה לעשות עד לזמן הטיסה שלו. בין כל החנויות, בתי הקפה והמסעדות (או צפיה במטוסים נוחתים וממריאים) תוכלו להעביר את זמנכם בשדה ב:

  • מנוחה באחד מאזורי האירוח הרבים, אליהם ניתן להיכנס בעזרת כרטיס מחלקת עסקים או מחלקה ראשונה, או בתשלום כניסה למקום (החל מ-160 שקלים ל-4 שעות). אורחים מקבלים ספות נוחות במקום שקט, מזון ושתיה, ובחלק מאזורי האירוח יש אפילו קולנוע ומקלחות.

  • מקלחות נקיות (בתשלום של 40 ₪) ניתן למצוא גם במועדון הבריאות ג'י-פורס (G-Force Health Club) הממוקם בין טרמינלים 1 ו-3. שימו לב שניתן גם להתקלח בחינם בשדה התעופה, במקלחות שבטרמינל 3 בין שערים B13 ו-B19, אבל מאחר ומדובר במקלחות ציבוריות, רמת הניקיון שלהן פחות מרשימה משל אלו שבאזורי האירוח, במועדון או במלון שדה התעופה.
  • מועדון ג'י-פורס שהוזכר בסעיף הקודם מציע גם בילוי בסאונה ובג'קוזי, בריכת שחיה וחדר כושר מצויד היטב.
  • כצפוי מדובאי העשירה, אזורי המסחר בשדה עורכים לעיתים קרובות הגרלות זהב, כסף ומכוניות יוקרה בין הרוכשים במקום: מוטיבציה נוספת לבקר בדיוטי פרי!
  • בדובאי יש מגוון של כ-150 שירותי ספא וגם בשדה התעופה של דובאי תוכלו להתרענן עם מסאז'ים, ארומתרפיה, רפלקסולוגיה, סקראב, תספורות ומניקור\פדיקור.

  • גן הזן (Zen Garden) הוא גן טרופי רגוע ויפה לבלות בו כמה דקות או שעות, בהתאם לטעמכם וללו"ז הטיסה שלכם. הגן, בטרמינל 3 בין שערים B7 ו-B27, כולל מקומות ישיבה עם אינטרנט אלחוטי מהיר לרגעים שרוצים להתרכז במסך ונופים יפים לשאר הזמן, כולל חלונות מרצפה לתקרה, בריכות דגים ומזרקות.
  • אם כבר הזכרנו אינטרנט אלחוטי, אז ה-Wi-Fi ב-DXB, שצוות השיווק של שדה התעופה בדובאי קורא לו ה-WoW-Fi, הוא בין המהירים שיש, בקצב תיאורטי של 100 מגהביט\שניה וקצב בפועל שמגיע ל-60 ו-70 מגהביט\שניה. הוא חינם, יציב וזמין בכל שטח הטרמינלים.
  • אתם משפחה עם ילדים? קחו אותם לאזור הילדים (Kids Zone) בין שערים B7 ו-B8 בטרמינל 3, שם הם יוכלו להנות ולשחק בפארק טרמפולינות, חבלי טיפוס, סרטים מצוירים ומשחקי מחשב המשלבים תצוגה מוקרנת על הקיר ותנועה פיזית.

אם אתם צריכים לבלות זמן ארוך יותר בשדה מסיבה כלשהי, ועייפים מכדי לצאת לעיר, שדה התעופה בדובאי כולל תאי שינה (Sleep Pods) שקטים וחשוכים בכ-50 שקלים לשעה, או שניתן לבלות באחד מכ-370 החדרים של מלון חמשת הכוכבים Dubai International Hotel, המשולב בטרמינל 3. המלון מציע חדרים מהודרים בגודל 30 עד 40 מ"ר עם מקלחת ושירות 24 שעות במחירים של כ-300 שקלים ל-12 שעות, או לפי שעה (בין 60 ל-100 ש"ח). כמובן שתמיד ניתן למצוא מקום פנוי איפשהו בטרמינל ולישון בסגנון הקמפינג, כל עוד לא מצפים לשקט ושלווה.


שאלות טלפוניות

לשתי ספקיות התקשורת של האמירויות, Du ו-Etisalat, יש סניפים בשדה התעופה בהם ניתן לרכוש כרטיס סים מקומי בהצגת דרכון חתום. Du אפילו תספק לכם סים ללא תשלום, טעון בשלוש דקות שיחה ו-20 מגה נתונים, אותו תוכלו לטעון בחבילות שירות משמעותיות יותר בהתאם לצרכיכם. יש לפעמים מבצעים שווים, כך ששווה להתעניין בשתי החברות. מחירים נעים באופן כללי בין 50 שקלים עבור 30 דקות שיחה ו-G2 נתונים ל-180 שקלים עבור 500 דקות שיחה ו-G20 נתונים. חבילות התייר של Etisalat כוללות הטבה בצורת 90 שקלים זיכוי לשירות Careem (ה-Uber המקומי).

לשדה התעופה יש רשת Wi-Fi מאוד מהירה משלו אליה ניתן להתחבר עם כל סים או אפילו בלי סים. פשוט בחרו DXB Free Wi-Fi מרשימת הרשתות האלחוטיות בטווח. ברגע שתצאו משדה התעופה תסתמכו בעיקר על רשת UEA Wi-Fi הציבורית הפרושה כמעט בכל האזורים התיירותיים ומרכזי הקניות, וכמובן שלכל המלונות יש Wi-Fi משלהם. הגישה ל-UAE Wi-Fi היא חינמית אבל דורשת סים מקומי ותהליך הרשמה קצר.

» לעוד מידע חשוב שכדאי לקרוא על תקשורת וסים בדובאי לחצו כאן


אפליקציות מומלצות לנוסעים דרך שדה התעופה של דובאי:
  • OSN (אנדרויד | אייפון) היא אפליקציית Streaming של חברת המדיה הגדולה באמירויות, ומציעה מבחר גדול של סדרות וסרטים לצפייה. השימוש באפליקציה הוא חופשי בשטח השדה (דרך הרשת האלחוטית שלו, ה-WoW-Fi).
  • Anghami (אנדרויד | אייפון) הוא שירות דומה, אבל למוזיקה. כמו OSN, גם כאן השדה חתם עסקה לפיה משתמשי הרשת האלחוטית שלו יכולים לגשת בחינם לחלקים מספריית המוזיקה של האפליקציה.
  • האפליקציה הרשמית של השדה נקראה MyDXB והושקה ב-2012, אבל הוסרה מחנויות האפליקציות לאחר מספר שנות עדכון. במקומה תוכלו לאתר מידע טיסות ומפות של שדה התעופה בגלישה ישירה באתר השדה, או דרך מבחר של אפליקציות לא רשמיות שתמצאו בחיפוש DXB בחנות הרלבנטית.

שימו לב שאפליקציות פופולריות של שיחות קול\וידאו חסומות לשימוש באמירויות כדי להגן על הרווחים של חברות התקשורת הממשלתיות. Zoom, Skype ו-Whatsapp יעבדו בשטח דובאי רק עבור הודעות טקסט.

» לעוד אפליקציות מומלצות לטיול בדובאי לחצו כאן


בין שדה דובאי למרכז דובאי

נמל התעופה נמצא כ-10 קילומטרים ממרכז העיר המודרני, מצידו השני של נחל דובאי. להלן מרחקי הכביש הממוצעים מהשדה לאזורים התיירותיים של דובאי:

  • לדיירה - 6.5 ק"מ
  • לפסטיבל סיטי - 7 ק"מ
  • לבור דובאי - 11 ק"מ
  • לאל-ג'דאף - 12.5 ק"מ
  • לדאונטאון  - 13.5 ק"מ
  • לג'ומיירה - 17 ק"מ
  • לאל-בארשה - 29.5 ק"מ
  • למרינה ו-JBR - 33.5 ק"מ
  • לפאלם ג'ומיירה - 38 ק"מ

מהן אפשרויות התנועה אל השדה וממנו?
מוניות

חברת המוניות הגדולה, Dubai Taxi, משרתת את נוסעי שדה התעופה לצד כל טרמינל, ובעיר ניתן להזמין ממנה נסיעות בטלפון 04-2080808.

תעריף הנסיעה נקבע על ידי הממשלה ועומד על כ-22 שקלים ועוד 1.75 שקלים לקילומטר. תעריף הנסיעה בלילה כמעט זהה, עם תוספת שולית למחיר הבסיס.

מוניות פרטיות ניתן להזמין ב-אפליקציות Uber ו-Careem. זו האחרונה היא חברת בת של Uber שבסיסה בדובאי ותעריפי הנסיעה בה יכולים להיות זולים יותר מאלה שב-Uber, במיוחד כשלא מדובר במרחקים גדולים.

אוטובוסים

לא מומלץ להשתמש באוטובוסים כדי לנוע בדובאי, אלא אם אתם מכירים את העיר והתחבורה הציבורית שלה טוב מספיק כדי לתכנן מסלול אופטימלי, מאחר ונסיעות יכולות להיות ארוכות מאוד. למשל, כדי להגיע לחוף הטיילת ב-JBR צריך לקחת אוטובוס משדה התעופה ואז להחליף לאוטובוס אחר בשוק הזהב שבדיירה, עם זמן נסיעה כולל של שעה וארבעים.

חלק ממלונות חמשת הכוכבים מציעים שירות הסעות משדה התעופה ואליו, אם באוטובוסים או, במקרה של מלונות יוקרה מסוימים, בלימוזינות.

מטרו

הקו האדום של הרכבת הקלה עוצר בשתי תחנות בשדה התעופה, אחת בטרמינל 1 ושניה בטרמינל 3, ויכול לקחת אתכם לדיירה (4 דקות), בור-דובאי (9 דקות), דאונטאון (19 דקות), אל-בארשה (35 דקות), והמרינה וחוף JBR (בין 45 ל-50 דקות). מחיר נסיעה הוא בין 2 ל-6 שקלים.

תדירות היציאה של הרכבת גבוהה, והיא פעילה מחמש וחצי בבוקר ועד חצות, מלבד ביום שישי, אז היא מתחילה לפעול בעשר בבוקר.

מאחר ורוב מסלול הרכבת הקלה עובר על פסים מוגבהים, לא מתחת לקרקע, זו גם הזדמנות טובה לצפות בנופי העיר.

» לעוד מידע על התחבורה הציבורית בדובאי לחצו כאן

השכרת רכב

הנהיגה בדובאי נוחה, עם מערכת כבישים רחבה ומודרנית, גם אם חלק מהאזורים סובלים מפקקים בשעות העמוסות. מספר גדול של סניפי השכרת רכב ממספר חברות, בהן הרץ, Sixt ו-Budget, מפוזרים על פני הטרמינלים, ויגבו מכם כ-120 עד 700 שקלים ליום עבור רכב, תלוי בגודל ובדגם.

טיפ: אם אתם רוצים לחסוך קצת כסף על הרכב, דלגו על הסניפים בשדה התעופה של דובאי ועשו זאת מהמלון שלכם. התעריפים מחוץ לשדה התעופה זולים בכ-15 אחוזים.

עוד טיפ: בדובאי יש לא מעט כבישי אגרה. אגרה בגובה של כ-4 שקלים תיגבה מכם אוטומטית בכל פעם שתעברו בשער אגרה, ותקוזז מהפקדה של בסביבות 1000 שקלים שתשאירו בידי סוכנות הרכב. אם אתם רוצים לחסוך, השתמשו באפשרות ה-No Tolls של Waze כדי להשתמש בדרכים חלופיות.

» לעוד מידע על השכרת רכבים בדובאי לחצו כאן

עוד על השדה ברשת:
© 2024 | כל הזכויות שמורות לאיי ג'וין בע"מ
פתיחה בווצאפ
היי, חושבים לטוס לדובאי? לחצו להתייעץ 😊
Scan the code
איזה כיף! מתכננים חופשה בדובאי? 😊
כיצד נוכל לעזור לך שיהיה לך את החופשה המושלמת?
מלון מפנק, אטרקציות, ביטוח נסיעות, רכב, אולי רכב יוקרה?
דילוג לתוכן