כללי התנהגות בדובאי

כללי התנהגות הינם חלק מהנורמה החברתית בכלל התרבויות. רוב הכללים האוניברסליים המקובלים ברוב מדינות העולם המערבי לאו דווקא תואמות את המנהגים וההתנהגויות במדינות איסלמיות. במדינות ערביות ישנם כללים ומנהגים המקובלים (או פסולים) במקומות מסוימים והתנהגות שלא על פיהם עשויה להיתפס כחריגה ואף להוביל להטלת סנקציות, קנסות ועונשים. לכן, לפני שטסים לשם, חשוב מאוד ללמוד על חוקים בדובאי.

דובאי, על אף היותה מתקדמת בתחומים רבים ותפיסתה בעיני המתבונן כמדינה המתנהלת בתחומים רבים כמערבית, אינה מתנהלת באופן מערבי מבחינת מנהגים מקומיים, כללי התנהגות, קוד לבוש ואף חוקים בדובאי. בהיותה מדינה מוסלמית, מקפידים ברחבי המדינה על אכיפתם של כללים מסוימים, בהתאם לתרבות והמסורת המקומית ובהתאם לכללי האסלאם. באזורים ציבוריים תוכלו לראות שלטים המדגישים את החוקים ואת כללי ההתנהגות המקובלים, המיועדים להדגיש אותם הן בפני המקומיים והן בפני התיירים.

תיירים המגיעים למדינה, כמו גם אנשי עסקים, חייבים להתאים עצמם למוסכמות המקומיות על מנת להימנע ממצבים לא נעימים העשויים להרוס את החופשה או לפגום בפעילות העסקית.

The,Question,",Can,I,Kiss,In,Dubai?,",On

🙂 נימוסים והליכות

כבוד למנהיגים ולסמלי המדינה – ישנו איסור חמור על פגיעה מכל סוג בכבודם של המנהיגים המקומיים, סמלי המדינה ואתריה. נסו להימנע לחלוטין מכל שיח על מנהיגי המדינה וסמליה וכמו כן הימנעו אף מהצבעה על אתרים, דגלים, תמונות מנהיגים, מתקנים צבאיים, מטוסים ואתרים דתיים. אלה הם חלק מהחוקים בדובאי.

🤫 סדר ושקט

בעניין כללי התנהגות בדובאי על סדר ושקט - בתרבות המקומית נהוג לכבד את הסביבה ואת כלל השוהים במרחב הציבורי. בניגוד למוכר לנו מסביבתנו הקרובה, בדובאי לא נהוג לדבר בקולניות ברחובות, לצעוק, לשוחח בטלפון בקולי קולות או "להיעזר" בתנועות ידיים במהלך השיחה. שימוש בשפה גסה ותנועות ידיים בולטות או בוטות יתפסו כהתנהגות לא מכבדת, שאינה חוקית והעלולה להסתיים בהסתבכות עם רשויות החוק.

👋 תנועות ידיים

תנועות ידיים גסות ועל אחת כמה וכמה תנועות ידיים בוטות, נחשבות ללא מכבדות ועשויות לגרור אישומים וענישה על פי החוק המקומי. ככלל, הימנעו מהצבעה על אנשים, סמלים, מוסדות ומבנים. אם בכל זאת ברצונכם להצביע, השתמשו בכל היד ולא באצבע.

😘 גילויי חיבה

כמדינה מוסלמית, גילויי חיבה במקומות פומביים אינם מקובלים. הימנעו ככל הניתן ממגע קרוב, חיבוקים, נשיקות או כל גילויי חיבה בין המינים. החזקת יד לבן הזוג נחשבת מקובלת אך לא מעבר לכך. כמו כן, גילויי חיבה או מגע בין בני זוג, שאינם נשואים אינו מקובל ואינו חוקי.

👨‍❤️‍💋‍👨 לגבי זוגות להטב"ים

לצערנו יש חוקים בדובאי בעניין זוגות להטב"ים. מומלץ לחלוטין להימנע מכל גילויי חיבה או מגע פומביים שכן יחסים מעין אלה מוגדרים במדינה כפשע.

📸 צילומים

על אף שבמקומות רבים בעולם מקומות מקובל לצלם ככל העולה על רוחכם, בדובאי הדבר שונה.

אתרים ומבני ממשלה או צבא אסורים לצילום. גם אתרים ומבנים דתיים מסוימים אסורים לצילום, כך שבעת ביקורכם באתר כזה, מומלץ לבדוק אם הצילום מותר.

🍺 אלכוהול, עישון וסמים

שתיית אלכוהול מותרת במקומות ייעודיים, שאושרו לאפשר זאת בתחומם, כדוגמת מסעדות, מקומות בילוי ומתחמים מסוימים בבתי מלון. חל איסור מוחלט להשתכר במקומות ציבוריים ונהיגה בשכרות הינה עבירה חמורה העלולה לגרור עונש כבד הכולל כנס כספי ומאסר בפועל. בתחום זה ישנה אכיפה חמורה ואפס סובלנות, כך שיש להתנהל באחריות יתרה בעת צריכת ושתיית אלכוהול. שתיית אלכוהול מותרת מגיל 21 לתיירים, שאינם מוסלמים.

סמים אסורים בתכלית האיסור! כל שימוש, רכישה וסחר בסמים מהווים עבירה חמורה ביותר על החוק והעונשים במדינה ניתנים בהתאם.

ישנן אף תרופות מסוימות האסורות באמירויות הערביות לשימוש גם אם תיירים מגיעים עם מרשם המאשר להם את השימוש בהן. באתר שדה התעופה של דובאי ניתן לקבל מידע בנושא.

העישון מותר מגיל 18 בלבד. אסור לעשן במקומות סגורים, במבנים קדושים ובמבני ציבור. כמו כן, העישון אסור גם ברכב בו יושבים ילדים מתחת לגיל 12.

🤵 קוד לבוש

כמו ברוב מדינות ערב, קוד הלבוש בדובאי הינו צנוע. לבוש חושפני אינו מקובל ונתפס כפוגעני כלפי התושבים המקומיים. אמנם תיירים לרוב אינם ננזפים על ידי השוטרים המקומיים בגין לבוש שאינו הולם, אך ייתכן שלבוש חושפני מידי יגרור תלונה של המקומיים, מקרה שעשוי להוביל לענישה.

גם אם אין חשש ממשי מענישה, הקפידו על לבוש צנוע והולם ככבוד למקומיים, לתרבותם ולערכיהם. יש להקדיש תשומת לב יתרה ללבוש זה בעת ביקור במקומות קדושים ובמוסדות ממשלתיים. על הבגד לכסות את הזרועות והכתפיים ועל הנשים לעטות כיסוי ראש במקומות הקדושים. במקומות ציבוריים כדוגמת קניונים, שווקים או מסעדות ניתן להסתובב בלבוש חופשי, אך הקפידו שיהיה הולם.

בניגוד לעולם המערבי, הופעה בבגד ים אינה מקובלת בחופים ובטיילת, אלא רק בבריכות סגורות או חופי רחצה פרטיים. אם יש לכם ספק, שאלו לגבי אופן הלבוש המקובל בחוף או בבריכה אליהם אתם מעוניינים להגיע.

כללי התנהגות בדובאי
קוד הלבוש למבקרי מסגד Sheikh Zayed Grand

👳 אינטראקציה עם מקומיים

הקפידו לדבר בקול נמוך, ללא צעקות ובשיח המכבד את בן השיחה ואת סביבתכם.

במהלך האינטראקציה עם המקומיים, ובניגוד למקובל בעולם המערבי, הימנעו ממחוות של מגע בגופם באופן ידידותי, אלא אם הם אלו היוזמים אותה. בעת לחיצת יד עם גבר, התכוננו לכך שהיא עשויה להיות ארוכה יותר מהמקובל (כך נהוג שם) ולכן אל תמהרו להפיק את לחיצת היד ולמשוך את ידכם, אלא המתינו שהצד השני יעשה זאת. לחיצת הידיים עם נשים אינה מחווה מקובלת בדובאי - הימנעו לחלוטין מהושטת יד לאישה.

שילוב רגליים באופן בו הסוליה מורמת, או חמור מכך – מופנה כלפי מישהו אחר, נתפס כמבזה את האדם שמולך. לכן, הקפידו תמיד לשבת עם רגליכם מונחות על הרצפה. כשנשים יושבות עם רגל משולבת על הרגל השנייה, זה נחשב כמעשה מפתה ולא מכבד.

הימנעו בכל דרך משיחות על פוליטיקה. כל שיח כזה עלול להוביל להעברת ביקורת על השלטון המקומי, או אפילו  להיתפס בטעות ככזה על ידי הצד השני. חשוב מכך – אל תדברו בשום אופן על בני המלוכה והשלטון המקומי. אם בכל זאת נגררתם לשיח המזכיר אותם, תמיד נסו לסגור את השיח בכך, שתגידו שהכול במדינה נהדר ושהאירוח והחוויה מדהימים.

ולסיכום – כבוד, כבוד וכבוד

דובאי, כמו גם התרבות והאנשים בה, מרתקים וחווית הביקור במדינה בלתי נשכחת. עם זאת, על מנת ליהנות מהביקור ולהימנע ממצבי מבוכה במקרה הטוב ומקנסות ואף עונשים כבדים במקרה הרע, חשוב להתנהג במדינה באופן המכבד המקובל בה. ישנו דגש רב בתרבות המקומית על מתן כבוד לאחר ולסביבה וחריגה מנורמה זו עלולה לעלות לכם ביוקר. הקפידו אם כן על התנהגות צנועה, מכבדת, מנומסת וסבלנית ושמרו על מודעות מלאה למעשיכם והתנהלותכם.

📢 חשוב לדעת שבחודשי הרמדאן חלים כללי התנהגות בדובאי וחוקים נוספים וחשובים, כגון איסור אכילה ושתיה ברחוב, השמעת מוסיקה בווליום גבוה ועוד.. ממליצים לקרוא בהרחבה על הרמדאן בדובאי.

© 2024 | כל הזכויות שמורות לאיי ג'וין בע"מ
פתיחה בווצאפ
היי, חושבים לטוס לדובאי? לחצו להתייעץ 😊
Scan the code
איזה כיף! מתכננים חופשה בדובאי? 😊
כיצד נוכל לעזור לך שיהיה לך את החופשה המושלמת?
מלון מפנק, אטרקציות, ביטוח נסיעות, רכב, אולי רכב יוקרה?
דילוג לתוכן