בית אברהם אבו דאבי

מתחם תפילה משותף ליהדות, נצרות ואסלאם נפתח באבו דאבי ☪️🔯✝️

בית אברהם אבו דאבי

בית משפחת אברהם

בית משפחת אברהם ברובע התרבות של האי סעידאת באבו דאבי הוא מגדלור של הבנה הדדית, דו קיום הרמוני בין אנשים בעלי אמונה ורצון טוב. המתחם מתפרש על פני 6,500 מ"ר ומורכב ממסגד, כנסייה ובית כנסת, בשלושה מבנים נפרדים שממוקמים סביב חצר משותפת שמהווה מרכז מבקרים ומוקד חינוכי.

באמצעות עיצובו, הוא לוכד את הערכים המשותפים בין היהדות, הנצרות והאסלאם, ומשמש פלטפורמה רבת עוצמה להשראה וטיפוח הבנה וקבלה בין אנשים.

החזון העומד מאחורי הפרויקט הענק הזה הוא לשמש מקום ללמידה, דיאלוג ופולחן דתי שישקפו את האמונה של איחוד האמירויות בסובלנות ואירוח. בתוך כל אחד משלושת בתי התפילה, תהיה למבקרים הזדמנות ללמוד על שירותי דת, להאזין לכתבי הקודש ולחוות טקסים קדושים.

המרחב הרביעי, שאינו מזוהה עם שום דת ספציפית – יהיה מרכז חינוכי שבו כולם יכולים להתאחד כקהילה אחת המקדשת הבנה הדדית ושלום.

המשימה של בית אברהם היא לספק השראה לאנושות כיצד ניתן לחיות ולממש את ערכי האחווה מכיוון שערכים אלה הם המפתח לקידום השלום בכל הרמות: בין יחידים, ארגונים, אומות ואפילו בין האנושות לסביבה. כך הם מקווים להוות השראה למנהיגים להעצמת בני נוער, נשים וקהילות פגיעות, לרדוף ולממש עתיד שליו יותר.

בית משפחת אברהם יארח מגוון תוכניות ואירועים – משירותי דת יומיומיים ועד לפסגות בינלאומיות.

העיצוב האדריכלי

את עיצוב המתחם הענק של בית אברהם ערך משרד האדריכלים Adjaye Associate בהובלתו של האדריכל סר דיוויד אדג'אייה שדוגל בגישה שתפקידה של אדריכלות לשרת את בני האדם בצורה שוויונית.

העיצוב של המתחם מייצג ותומך בצורה משמעותית בקהילות מגוונות של מתפללים, תושבים ומבקרים, בשילוב רוח עכשווית השואבת מהמסורת אך צופה אל העתיד המוגדר על ידי קבלה, הכלה ושלום.

בתכנון המתחם נעשה שימוש בשפה עיצובית משותפת בין שלושת מבני האמונה המונומנטליים, שילוב אלמנטים היוצרים הרמוניה ויזואלית חיצונית, אך גם שמירה על הייחוד הצורני החיוני של כל אחת מהדתות.

שלושה מבנים מרובעים מוצבים על פודיום, בגודל ובמראה חיצוני אחיד ולהם גג זהה, המבטיח שאף אחד משלושת הבתים אינו דומיננטי יותר מהאחרים.

למרות האחידות במראה, כל אחד מבתי התפילה מעוצב באופן הייחודי לו, כל קובייה מתוכננת כך שתפנה אל הכיוון החשוב למתפללים, ובתוכן חללים נוספים המשרתים את המסורות והמנהגים הדתיים של כל אחת מהדתות.

בית הכנסת על שם רבי משה בן מימון (הרמב"ם)

בית הכנסת משה בן מימון שנבנה במתחם בית אברהם הוא בית הכנסת הראשון באיחוד האמירויות, שנועד גם לשרת את הקהילה היהודית המתגוררת בעיר הבירה.

בית הכנסת מעוצב בסגנון מודרני עכשווי ופונה לכיוון ירושלים. החזית הרב-שכבתית של בית הכנסת מייצגת את חג הסוכות היהודי, שבו קוטפים ענפי דקל מהם בונים היהודים את הסוכות כאזורים ייעודיים להתכנסות ואכילה.

החלל הפנימי מעוצב עם אוהל מרשת ברונזה דקיקה התלוי ממרכז התקרה, שנועד לסמל את אוהל מועד שהקימו בני ישראל במדבר.

המבנה של בית הכנסת תוכנן באופן שניתן לסדר את מקומות הישיבה בו בהתאם לאופי המתפללים ולהבדלים במנהגי יהדות ספרד ואשכנז.

מסגד על שם ד"ר אחמד טייב

המסגד בנוי בעיצוב אדריכלות אסלאמית מסורתית ופונה לכיוון מכה, המקום הקדוש ביותר בדת המוסלמית.

המבנה עוצב עם שדרת עמודים מקורה ובה שבע קשתות, המייצגות את חשיבותו של המספר שבע בדת האסלאם. הקירות של המסגד מחופים בלוחות מתכת רקומה המייצגות את המשרבייה המאפיינת את האדריכלות האסלאמית.

המסגד מאפשר התכנסות קולקטיבית וגם מתן פרטיות ומעניק הזדמנויות לקיים את כל מנהגי התפילה האסלאמית.

כנסייה על שם האפיפיור פרנציסקוס

כנסיית פרנסיס הקדוש שבמתחם מעוצבת בסגנון אירופאי קלאסי ופונה מזרחה, לעבר הזריחה, היות והאור נחשב לסמל האלוהות בדת הנוצרית.

עמודים אנכיים גבוהים מסמלים את קרני השמש ומכוונים כך שיאירו את הכנסייה בצורה נעימה בשעות הבוקר, ויסננו את קרני השמש בשעות החמות.

הכנסייה המיועדת לזרמים השונים בנצרות ויסוד המים בכניסה לכנסייה מבטא טקס מעבר.

המבנה המרכזי

המרחב הרביעי, שאינו מזוהה עם שום דת ספציפית, הוא מרכז חינוכי שבו כולם יכולים להתאחד כקהילה אחת המקדשת הבנה הדדית ושלום.

שלושת מבני התפילה בנויים מעל מרכז מבקרים חילוני זה, שמטרתו להוות חלל לדיאלוג בין-דתי וטיפוח ערכי דו קיום וקבלה בין אמונות, לאומים ותרבויות.

לעומת בתי התפילה בהם המבקרים יוכלו להיחשף לדת ספציפית, מנהגיה ותפילותיה, המרחב הרביעי תוכנן ככזה שאינו מזוהה עם אף דת, וישמש מרכז לכל אדם שיחפוץ.

מידע כללי ושעות פתיחה
  • בית אברהם פתוח לביקור בחינם בימים שלישי-ראשון, משעה 10:00-17:00 וניתן לשהות בו עד השעה 18:00.
  • כדי לבקר במתחם יש להירשם מראש באתר.
  • זמן הביקור הממוצע הוא כשלוש שעות.
  • בזמני הביקור יש אפשרות להשתתף בסיור מודרך.
  • הכניסה למתחם בית אברהם בלבוש צנוע בלבד. אין כניסה בבגדים קצרים, ונשים צריכות כיסוי ראש.
  • שעות התפילה: לפי עיתוי התפילה בכל דת.

    • בית הכנסת: 7:00-21:00.
    • מסגד: לפי מועדי התפילה של הווקף ​​באבו דאבי.
    • כנסייה: 7:00-21:00.
  • כתובת: רחוב ז'אק שיראק, רובע התרבות, האי סעידאת | לינק לגוגל מפות.
  • אתר רשמי.
שתפו את הכתבה
© 2025 | כל הזכויות שמורות לאיי ג'וין בע"מ
פתיחה בווצאפ
היי, חושבים לטוס לדובאי? לחצו להתייעץ 😊
Scan the code
איזה כיף! מתכננים חופשה בדובאי? 😊
כיצד נוכל לעזור לך שיהיה לך את החופשה המושלמת?
מלון מפנק, אטרקציות, ביטוח נסיעות, רכב, אולי רכב יוקרה?
דילוג לתוכן