מוזיאון העתיד בדובאי נפתח

מוזיאון העתיד בדובאי

מוזיאונים הם בדרך כלל מקדשים לכבודו של העבר, אבל "מוזיאון העתיד" (Museum Of The Future) שנפתח בדובאי ב-22 בפברואר 2022 נועד להיות היוצא מן הכלל. וכך מבדיל את עצמו המוזיאון החדש באתר הרשמי שלו מהמוזיאונים שבאו לפניו: "בקרו במוזיאון שעושה היסטוריה במקום לתעד אותה – מקום שבו במקום ללמוד על העבר, אתם תעזרו לעצב את העתיד".

וכדי שלא תחשבו שאלו דברים ללא כיסוי, מפעילי המוזיאון הפיצו לקראת הפתיחה סרטונים בהם נראה כלי טיס שכאילו יצא מסרטי מד"ב נוחת בתוך המוזיאון, כמאה מטרים מעל דרך שייח' אל-זאיד העמוסה בתנועה, לאחר שגגו של המבנה נפתח באופן אלגנטי:

הסרטון יצר את הבאז המתבקש בעוד הרשת מלאה בויכוחים לגבי אופיו של הסרטון: צילום של המציאות המפתיעה או גרפיקה ממוחשבת.

להזמנת כרטיסים למוזיאון העתיד

עתידני, שומר על הסביבה

כראוי למוזיאון שמתיימר להראות לנו את העתיד עשרות שנים לפני שהוא נוחת בפועל, המבנה של המוסד הוא בניין יוצא מן הכלל בעיר של בניינים יוצאים מן הכלל. המעטפת דמויית העין שלו עוצבה בטכנולוגיות חלוציות בתחום הבניה, בהן נעשה שימוש עד היום בעיקר בתעשיית החלל.

בתוכה נחתכו בדיוק של לייזר 1024 חלונות בצורת כתב ערבי מקושט, היוצרים ביחד שיר על עתיד האנושות והאמירות שנכתב על ידי שייח' מוחמד בן-ראשיד, האמיר של דובאי. הכתב שמקיף את המבנה בולט למרחוק ביום וגם בלילה – בזכות 14 קילומטרים של נורות שהותקנו עליו.

כמבנה שמיועד להאיר את דרכנו לעתיד טוב יותר, המוזיאון עוצב בהתאמה לתקנים הירוקים המחמירים ביותר, ומספק לעצמו את רוב צרכיו בצורת אנרגיה נקיה ומים ממוחזרים.

4000 מגוואט של אנרגיה מספקת לבניין תחנה סולארית הצמודה לו. כל זה לא היה זול: עלות תכנון והקמת המבנה הגיעה לכ-140 מיליון דולר. לפחות מבחינת הכרה מקצועית, זה השתלם: המוזיאון זכה עוד לפני פתיחתו לקהל הרחב במספר פרסי עיצוב מגופים כמו נשיונל ג'יאוגרפיק וחברת כלי העיצוב הממוחשבים אוטודסק.

עתידים אפשריים

"מוזיאון העתיד מזמין אנשים בכל הגילים לראות, לגעת ולעצב את עתידנו המשותף", מכריז אתר המוזיאון. "צאו למסע דרך עתידים אפשריים וחזרו משם להווה כשבידיכם תקווה וידע".

בתוך שבע קומות המוזיאון, "כל קומה היא כמו בועה של מציאות עתידנית שאתם יכולים לחקור ולהיות ביחסי גומלין איתה" והעתידניות מתייחסת לא רק לנושאי התערוכות, אלא גם לאמצעי התצוגה המשוכללים שיכללו התנסות אינטנסיבית במציאות מדומה ומועשרת, מרכיבים אינטראקטיביים, הולוגרמות, רובוטים דמויי אנוש ועוד.

ביקור בירח ב-2071 ובטכנולוגיות של העשור הבא

התערוכות הפעילות בעת הפתיחה הן "מסע לעתיד", "גיבורי העתיד" ו"מחר היום".

  • "מסע לעתיד" מזמינה את אורחי המוזיאון לביקור בשנת 2071. במרכז החוויה נמצאת תחנת חלל וירטואלית שתספק לכם הצצה אל חייהם של מדעני ומגלי העתיד, ונופים אל פרוייקטים שונים על הירח ובכדור הארץ. חלק מאלה יהיו פרוייקטים אקולוגיים רחבי מידה, כמו שיקום יערות הגשם האמזוניים, סביבה אותה תוכלו לחוות דרך מציאות מועשרת.
  • "גיבורי העתיד" היא קומה יעודית לילדים ובה שלל פעילויות למידה ויצירה עם דגש על פיתוח מיומנויות שישמשו את הדור הבא – אבל בעולם הפיזי, לא דרך מסכים. מדי פעם יוכרזו "משימות חירום": בקומה, שידרשו מהילדים לשתף פעולה כדי לפתור, בקנה מידה המתאים לגילם, בעיות עימן מתמודדת האנושות.
  • "מחר היום" ממוקדת בטכנולוגיות צעירות שיכולות לשנות את חיינו כבר בשנים הקרובות, ותאפשר לראות, ולפעמים אף להתנסות, במה שבעוד חמש או עשר שנים יכול להפוך מחלום למציאות.

תערוכות חדשות יתווספו ויתחלפו עם הזמן כאשר בין נושאיהם צפויים להיות בינה מלאכותית, שדרוגים קיברנטיים לגוף ולמוח האנושי, שימור הטבע ומחזור, ערי העתיד וחקר החלל.


עלות הכניסה למוזיאון וכל החוויות שבו היא 145 דירהאם לאדם. הכניסה חופשית אין כסף לילדים מתחת לגיל 3, מבוגרים מעל גיל 60 ובעלי מוגבלויות.

להזמנת כרטיסים למוזיאון העתיד

ההגעה למוזיאון פשוטה: הוא קיבל מקום מרכזי בלב דובאי, קרוב לצירי התנועה הראשיים של דרך שייח' זאיד ופסי הרכבת העירונית. המבנה מחובר לתחנת המטרו "מגדלי האמירות" בגשר באורך 212 מטרים ומוקף בפארק ירוק בו גדלים כ-100 זני צמחים ועצים ומערכת מחזור מים, מקום השווה ביקור בפני עצמו. ואם תגיעו בזמן הנכון, אולי יצא לכם לראות את הגג נפתח וחללית נוחתת בפנים…

שתפו את הכתבה

מצאת טעות? יש לך מידע שחשוב שנוסיף? לחץ כאן

© 2024 | כל הזכויות שמורות לאיי ג'וין בע"מ
דילוג לתוכן