תערוכת אקספו 2021 דובאי

אירוע אקספו 2020 תופס תאוצה: בין ה-1 באוקטובר ל-10 בנובמבר 2021 משך אליו האירוע הבינלאומי בדובאי כ-3 מיליון מבקרים, והמארגנים מבטיחים שסוף השנה בתערוכה הדינאמית, המעלה הופעות ותצוגות חדשות על בסיס יומי, יהיה מלא הפתעות.

192 מדינות משתתפות

טקס הפתיחה של האקספו נערך ב-30 בספטמבר 2021 וסימן את תחילתו של אחד האירועים הגדולים בעולם, שמאחד 192 מדינות במפגש תרבותי, טכנולוגי וכלכלי במתחם שנבנה בשולי העיר בהשקעה של מיליארדים.
טקס הפתיחה כלל אלפי משתתפים, בסטנדרטים אולימפיים, וכלל הופעות מוזיקליות של הזמרת הבריטית אלי גולדינג, האמריקאית אנדרה דיי והטנור האיטלקי אנדריאה בוצ'לי.
שר התרבות של דובאי נשא מסר של "סובלנות, דו-קיום ושלום" בנאום הפתיחה שלו.

בדובאי מצפים למשוך לתערוכה, שתימשך חצי שנה, עד סוף מרץ 2022, כ-23 מיליון מבקרים. ביקור של יום לא יספיק לכם אפילו להתרשמות שטחית מהתצוגות, ואולי גם לא שבוע: לכל מדינה בתערוכה ביתן עצמאי שעוצב ייחודית על ידה ומציג מרכיבים משמעותיים בתרבותה ההיסטורית והמודרנית וחזונה לעתיד בדגש על מוטיבים של סביבה, שיתוף פעולה וניידות.

באזור הקיימות של התערוכה, הדגש הוא על פרוייקטים של שימור הטבע וטכנולוגיות ירוקות. בין השאר אפשר לחקור שם גרסאות מציאות מועשרת של יערות הגשם, יער סקנדינבי ושוניות אלמוגים. באזור הניידות מוצגים רכבים אוטונומיים ורכבות ואקום, כולל אפשרות להתנסות ישירה ברכבי העתיד הללו, כמו גם תוכניות החלל של מדינות שונות, ובהן המשימה המתוכננת של האמירויות למאדים וביקור בחדר בקרה לדוגמה של משימת חלל.
ביתני המדינות מציגים אמנות ומופעי תרבות מכל מדינה, וחלק תרבותי זה של התערוכה כולל גם עושר קולינרי בינלאומי חסר תקדים, עם יותר מ-200 מסעדות המייצגות את מגוון המטבחים של המדינות המתארחות.


ביתני מדינות בולטים

להלן כמה מהביתנים שתפסו חלק גדול מתשומת הלב באקספו עד כה:

  • ביתן האמירויות: הביתן של הנבחרת הביתית מושך את העין בעיצוב מדהים הכולל 28 "כנפיים" המייצגות כנפי בז, אחד מסמלי המדינה. משטחי כוח סולאריים בנויים לתוך הכנפיים, שיכולות להימתח או להתכנס ולהתקפל כדי להגן על הפאנלים הסולאריים בשעות החשיכה או בעת סופת אבק.

  • תצוגת החלל שבביתן האמריקאי, שהיא עמוד התווך שלו, קיבלה בתחילת נובמבר תוספת בצורת עותק בגודל מלא של גשושית "הזדמנות" (Opportunity), שנחתה על מאדים ב-2004 ותקשרה עם מפעיליה בסוכנות החלל האמריקאית עד 2018.
  • בשביל המקור תצטרכו לקנות כרטיס לכוכב האדום מג'ף בזוס או אילון מאסק, אבל את ההעתק, לצד הישגים גאים נוספים של תעשיית החלל האמריקאית, כמו אבנים שהביאו אסטרונאוטים מהירח, תוכלו למצוא באזור האמריקאי של האקספו.

  • הביתן של ברזיל מושך כ-60,000 מבקרים בשבוע ומאפשר להם לטייל יחפים בסביבה מימית רדודה המחקה את אווירת אגן האמזונס.
  • הדגש הוא על תיעוד העושר הגדול של בעלי חיים וצמחיה ביערות הגשם, ועל הצגת הסכנות המאיימות עליהם ודרכים להתמודד עימן.
  • את הביתן האיטלקי, הבנוי על קונספט "ארכיטקטורה בתנועה", ביקרו כ-50,000 איש בשבוע עד כה.
  • הקונספט הוביל את מעצבי הביתן לשאוב השראה מתחום השיט, עם גג בצורה גלית הנשען על "תרנים" בגובה 27 מטר כל אחד.
  • מסך המולטימדיה הענק של הביתן בנוי מנורות משובצות בחבלי ספינה שנארגו מפלסטיק ממוחזר בכמות שמגיעה מ-2 מיליון בקבוקים. במרכז הביתן האיטלקי עומד עותק של פסל דויד של מיכאלאנג'לו שנוצר בהדפסת תלת-מימד.
  • בגובה 5.2 מטר ומשקל 550 קילוגרם, דויד המודפס הוא בגובהו של הפסל המקורי אבל שוקל עשירית ממנו. עשרות עותקים של הפסל המפורסם עומדים ברחבי העולם, אבל זה המדויק ביותר שנוצר אי פעם, לאחר שהפסל נסרק בדיוק של עשירית המילימטר.
  • כ-40,000 מבקרים בשבוע חקרו את ארבע הקומות של הביתן ההודי, שבנוי עם שכבה חיצונית של פאנלים מסתובבים ברוח, כך ש"ישקף את העושר החי של התרבות וההיסטוריה ההודית".
  • ההיכרות עם תרבויותיה של הודו, שצפויה לעקוף בשנים הקרובות את סין כמדינה בעלת האוכלוסיה הגדולה בעולם, כוללת גם הזדמנות לחוות את המטבח ההודי ותצוגה של מגוון טכנולוגיות המפותחות בכלכלה החמישית בגודלה בעולם (בהיקף שנתי של קרוב ל-3 טריליון דולר).
  • מציאות מועשרת, כולל מכונת ערפל וסימולציה של נטיפי קרח, מאפשרים למבקרי הביתן של שוויץ לחקור את נופיה ההרריים של המדינה.

  • חזית הביתן של בריטניה משתמשת במילים שתורמים אורחי המבנה כדי להציג שירים שנכתבים על ידי אלגוריתם בינה מלאכותית.
  • בביתן הצרפתי ניתן לחקור גרסת מציאות מועשרת (Augmented Reality) של קתדרלת נוטרדאם בהווה ובעבר, לפני שנשרפה ולאחר השחזור.
  • הביתן של רוסיה בנוי כמו כוכב שבתאי בגובה 30 מטר, כולל טבעות, וזה של מלזיה כמו יער גשם, כולל גשרים שמחברים בין חדרי תצוגה עיליים כמו כפר של בתי עץ, ואפקטי תאורה שיוצרים רושם של מפל ועצים מתנודדים ברוח על קירות הביתן.

מעוניינים לשמוע על טיולים מאורגנים לדובאי? השאירו פרטים כאן

    visa-dubai
    מי האיש קשר שיקבל את ההצעה לטיול המאורגן?
    * שדה חובה
    *שירות זה מוצע לגולשי האתר, הפרטים מועברים לסוכן נסיעות ישראלי שאינו קשור לאתר ואין אנו נושאים באחריות לתהליך הזמנת חדר המלון, או לשימוש שיעשה במידע.


    אוהל ההי-טק הישראלי

    גם ישראל, שנה לאחר הסכמי אברהם, משתתפת בתערוכה בצעד סמלי חשוב נוסף להשתלבותה במרחב. הביתן הישראלי מעוצב בהשראת אוהל תנ"כי פתוח משני צדדיו, עם שבעה שערים דרכם יעברו מבקרים בדרכם מהצד האחד לשני. כפורטל לישראל עבור המבקרים הערביים הרבים, הביתן מתוכנן לשדר פתיחות ולהציג את הגיוון האתני והתרבותי של אוכלוסייתה, כמו גם את הפיתוחים המדעיים והטכנולוגיים שנעשו בה.
    על פי ראש המשלחת הישראלית לתערוכה, אלעזר כהן, המדינה רואה בתערוכה הזדמנות להמשיך ולהרחיב את שיתופי הפעולה המדעיים, הכלכליים והתרבותיים עם העולם המזרח תיכוני, כולל את יחסי הסחר עם איחוד האמירויות, שצמחו לנפח של כמיליארד דולר מאז חתימת הסכמי הנורמליזציה.

    הכיפה הגדולה של דובאי

    במסורת של מבנים יוצאי דופן אחרים שנבנו לכבוד היריד העולמי – ביניהם ארמון הבדולח בלונדון 1851, מגדל אייפל בפריז 1889, מזרקת הקסם של מונז'ואיק בברצלונה 1929 ומחט החלל בסיאטל 1962 – המבנה המרכזי באתר, כיפת אל-וואסל ("הקישור", בהתאם למוטיב התערוכה, Connecting Minds, Creating the Future), מתוכנן להפוך לפיצ'ר קבוע של העיר לאחר פירוק התערוכה.


    אל-וואסל, כיפה בגובה 67 מטרים, היא המבנה המרכזי של הראשון מבין שלושה נושאים להם מוקדשת התערוכה: קיימות (sustainability), ניידות והזדמנות. בתור מבנה הדגל של נושא הקיימות, הכיפה תוכננה כמבנה עם חתימת אנרגיה אפס, שכל צרכי הכוח שלו מגיעים מפאנלים סולאריים המשולבים בו. מערכת מקרנים מתקדמת מאפשרת לכיפה כולה לשמש מסך ענק של 360 מעלות שניתן לצפות בו במקביל מתוך הכיפה ומחוצה לה.

    מפל מים מרקד ב-360 מעלות

    מחוץ לביתנים, אחת מהאטרקציות הפופולריות היא "מזרקה הפוכה" שמכונה ה-Surreal. מדובר במפל מים מלאכותי בגובה 4 קומות המקיף מבקרים ב-360 מעלות, ומזרים מים לחלקיו השונים בדפוסים קצביים, תוך תמיכה מוזיקלית ובערב – מופע אור ואש. בימי שני ניתן לתרגל יוגה לנשים בכיכר שבמרכז המפל בין 09:30 ל-10:30 בבוקר, תחת הדרכתן של מורות יוגה מנוסות.

    הופעות ואירועים

    מלבד אלפי תצוגות קבועות ומתחלפות שיוצגו בביתנים ובין השאר יחגגו אירועים שונים (למשל, כל ביתן צפוי לחגוג את החגים המרכזיים של המדינה שהוא מייצג), בכל יום במהלך ששת חודשי התערוכה יתקיימו שישים אירועים חיים בשדרות ובבמות המתחם, בהם מופעי ריקוד ותיאטרון, להקות וזמרים ידועים מרחבי העולם, ספורט, מצעדים, אופרה ועוד. העיקריים שבאירועים אלה מופיעים בלו"ז התערוכה על פי תאריך ונושא, כדי שתוכלו לתכנן את ימי הביקור שלכם בהתאם.
    בדרך קבע נערכות כל יום שתי הופעות מוזיקליות מרכזיות בהשתתפות אמנים בינלאומיים: אחת בשלוש אחה"צ בבימת הכיפה המרכזית, אל-וואסל, ואחת ב-22:30 בבימת ג'ובילי.

    חגיגות 50 שנה לאיחוד האמירויות

    דובאי צפויה לחגוג 50 שנה לאיחוד עם אבו-דאבי ושאר אחיותיה בסדרת אירועים שיתמקדו באזור האקספו בין ה-1 ל-4 בדצמבר. המארגנים מבטיחים חגיגת יום העצמאות שתגמד את חגי העבר, עם אירועים שבין השאר יכללו מטס מטוסים ללא טייס, תהלוכת סוסים ומירוץ רחוב בהשתתפות מכוניות מירוץ איטלקיות קלאסיות מאמצע המאה שעברה.

    נובמבר 2021 באקספו

    קודם כל, מי שיספיק להגיע לדובאי בנובמבר יוכל ליהנות מכרטיס יומי במחיר 45 דירהאם במקום 95 דירהאם, מבצע לרגל נובמבר.
    מבחינת אירועים יחודיים, האצן יוסיין בולט הוביל ריצה פתוחה לציבור באורך 1.5 קילומטר ב-13 בחודש. ב-15 בנובמבר צפוי הביתן הברזילאי לנסות לשבור שיא עולם על ידי ארגון שיעור הג'יו-ג'יטסו ההמוני הגדול בהיסטוריה, בעוד נגני גיטרה ברזילאים יתנו הופעה חיה בבימה המרכזית אל-וואסל.
    בהמשך החודש, ה-24, יערך משחק במסגרת אליפות השחמט העולמית ובו יגן אלוף העולם מגנוס קרלסון על תארו מול הטוען לכתר, יאן נפומניאשצ'י.

    אוקטובר 2021 באקספו

    בחודש הפתיחה נערכו, בין השאר, הופעות של Infected Mushroom, להקות מחול אפריקאיות, פסטיבל גאלי, רובוטים מרקדים, הופעות ג'אז ופלמנקו, ופורום מומחים בנושא אקלים ואקולוגיה עם דגש על קיימות במאה ה-21. ובסוף החודש, ה-31 באוקטובר, מסיבת תחפושות וממתקים לכבוד Halloween, חג המכשפות.

    איך מגיעים וכמה זה עולה?

    הפסטיבל הבינלאומי הענק הזה מתרחש במתחם חדש שנבנה בהשקעה של 7 מיליארד דולר. שטחו של המתחם כ-4.4 קילומטרים רבועים והוא נמצא בדרום העיר, כ-25 דקות נסיעה במכונית מהמרינה (מגרשי חניה גדולים סובבים את המתחם) או 15 דקות נסיעה בקו המטרו האדום. ניתן כמובן גם להגיע במונית – ממשלת דובאי גייסה נהגי מוניות נוספים כדי לעמוד בביקוש – ובאוטובוסים מיוחדים שהנסיעה בהם חינם. כדי לדעת איפה עוצרים האוטובוסים, שנקראים ה-Expo Riders, הורידו את אפליקציית רשות התחבורה של דובאי.
    כרטיסים לתערוכה: התערוכה פתוחה 7 ימים בשבוע בין 10 בבוקר לחצות (שבת עד רביעי) או עד 02:00 אחרי חצות (חמישי-שישי). הביתנים נסגרים ביום חו"ל בשעה 22:00. ניתן לרכוש באתר האירוע וגם ספונטנית בשערי המתחם. המחיר הוא 95 דירהאם לביקור אחד ו-195 דירהאם לכרטיס שתקף לחודש. הכניסה חינם לצעירים מתחת לגיל 18, בעלי כרטיס סטודנט מכל מוסד אקדמי מוכר, אנשים בעלי מוגבלויות ומבוגרים מעל גיל 60.
    הכניסה לתערוכה דורשת הצגת אישור חיסון קורונה או בדיקת קורונה מ-72 השעות האחרונות. בדיקות נערכות במקום חינם למי שמציג כרטיס.
    אפליקציית Expo 2020 Dubai לאייפונים וטלפוני אנדרואיד תוכל לעזור לכם לנווט דרך האירועים הרבים הצפויים במהלך התערוכה. אחד מהכלים שכלולים בה מאפשר לכם להזין את תחומי העניין שלכם ולקבל לוח אירועים שנתפר עבורכם בהתבסס על תחומים אלה ותקופת הביקור. מפה אינטראקטיבית תכוון אתכם לנקודות עניין ולאירועים שבחרתם.


    החלק האחרון של הכתבה נועד למי שרוצה לדעת קצת על מורשת התערוכה העולמית, מאיפה הגיעה ואילו ציוני דרך מרכזיים רשמה בדרכה.

    ונתחיל עם דיקנס, דארווין ומרקס…

    שורשי התערוכה העולמית (או היריד העולמי בגרסת העבר שלה) נעוצים במפגני כוח כלכלי וטכנולוגי שהחלו בפריז של צרפת המהפכנית בתחילת המאה ה-19, תופעה שהפכה בינלאומית לאחר התערוכה הגדולה של לונדון 1851, או בשמה המלא "התערוכה הגדולה של תעשיית כל האומות".
    לונדון 1851, שהפכה לסמל של העידן הויקטוריאני והמהפכה התעשייתית, אירחה 44 מדינות, 6 מיליון מבקרים ודמויות ידועות שם כמו צ'ארלס דארווין, קרל מרקס, צ'ארלס דיקנס, יצרן הנשק האמריקאי סמואל קולט וכמובן, המלכה ויקטוריה. בין הטכנולוגיות שהוצגו בה הייתה מכונת פקס חלוצית שעבדה על תקשורת הטלגרף של אותם ימים; מכונת ההצבעה המכנית הראשונה; התקדמויות באופטיקה של טלסקופים ומכונות אריגה וקיפול נייר.

    תערוכות שבאו בעקבות לונדון 1851 במגוון ערים אירופאיות ואמריקאיות חיזקו את מעמדה של התערוכה העולמית כמבשרת חידושים טכנולוגיים ותרבותיים, כמו למשל המעלית הראשונה עם בלמי חירום (הוצגה בתערוכת ניו יורק 1853), פיתוח שאפשר את התרחבות השימוש במעליות ממטען בלבד למעליות נוסעים, הטלפון (פילדלפיה 1876), הפטיפון (פריז 1878), הרוכסן (שיקגו 1893), גביע הגלידה האכיל (סיינט לואיס 1904) וכנס המדע הבדיוני הראשון (ניו יורק 1939).

    משנות השבעים והלאה עבר חלק גדול מהתפקיד המסורתי של התערוכות העולמיות לכנסים שנתיים שהפכו ידועים ממנו, כמו ה-Consumer Electronics Show, והאקספו התחילה לעבור יותר ויותר אל מחוץ לערי המערב, לארצות שרוצות לשווק את עצמן למוקדי המדע והכלכלה העולמיים. יפן אירחה את התערוכה 4 פעמים מאז 1970, אז הוצג לראשונה בעיר אוסקה אב הטיפוס של הטלפון הנייד; דרום קוריאה פעמיים, סין אירחה לראשונה ב-2010, באירוע שמשך 70 מיליון מבקרים, ועכשיו תור דובאי, שקיבלה את הזכות לארח את אקספו 2020 בתחרות מול רוסיה, תורכיה, תאילנד וברזיל.

    שתפו את הכתבה

    מצאת טעות? יש לך מידע שחשוב שנוסיף? לחץ כאן

    © 2024 | כל הזכויות שמורות לאיי ג'וין בע"מ
    דילוג לתוכן